Røntgen

Røntgenbilleder

En røntgenundersøgelse er en vigtig del af grundlaget for vores arbejde. Her på klinikken har vi i 2017 investeret i nyt digitalt røntgenudstyr, så vi nu kan lave en endnu bedre og hurtigere under-søgelse af dig. Vi kan nu tage røntgenbilleder og vise dig dem i løbet af 5-10 min. I vores uddannelse er vi specielt uddannet i at kunne læse røntgenbilleder ud fra en kiropraktisk tilgang til led problemer, og skulle vi være i tvivl om noget på dine billeder, henviser vi dig naturligvis til billeddiagnostisk afdeling på Regionshospitalet her i Randers.

Hvis du har fået taget røntgenbilleder et andet sted, fx på sygehuset, kan vi selvfølgelig benytte disse billeder, men hvis du ikke har fået taget røntgenbilleder, tager vi dem hurtigt – og du slipper for ventetid i det offentlige regi. Hvis du allerede har røntgenbilleder, siger du det bare til sekretæren. Billederne skal være relativt nye dvs. de skal være taget inden for de seneste 3-5 år af det relevante område, og der må ikke være sket yderligere skade. Vi kan også rekvirere billederne fra sygehusene, men der er desværre typisk 5-7 dages levering.

Røntgenbillederne bruger vi til at konstatere, om du har fx:

Slidgigt
Der kan være flere grunde til, at du evt. får slidgigt. En langsom overbelastning fx ved kontorarbejde ved en computer, en akut opstået skade, forskellige skævheder i kroppen, overvægt eller for lidt træning kan fremkalde slidgigt. Slidgigt giver dig stiv brusk og ømme led, og du kan have svært ved at bruge dine led korrekt pga. smerter, og derved forværres slidgigten. Man siger i øjeblikket, at ca. 50% af alle 40-årige og 100% af alle 60-årige har slidgigt i større eller mindre grad.

Subluxationer
Subluxationer er når et led ikke sidder helt på sin normale plads, og dermed kan trykket på nerve-systemet øges og medføre forskellige symptomer. Man mister sin normale bevægelighed ved en sådan fastlåsning, og tilstanden kan opleves som værende meget smertefuld. Kiropraktisk behandling kan skabe bevægelighed i leddet igen og dermed modvirke både smerter og fastlåsning i og omkring leddet.

Skader
Skader kan naturligvis være mange ting. Vi arbejder med sportsskader, skader efter fald, pludselig opståede rygsmerter m.m. og disse kan vi hurtigt konstatere med vores nye røntgenudstyr. Vi har en del patienter, som ”kommer ind fra gaden” med pludselig opståede rygsmerter, og disse patienter kan vi naturligvis ikke begynde at behandle uden røntgenbilleder.