FAQ - spørgsmål og svar

 

Vi oplever ofte, at vores patienter har en del spørgsmål omkring behandlingen, når de kontakter vores sekretær. Vi vil her forsøge at besvare nogle af de mest typiske spørgsmål vedrørende vores behandlinger. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du synes, der er spørgsmål, som vi ikke får besvaret her.

 

Er kiropraktik en anerkendt behandlingsform?
Ja, kiropraktik er anerkendt af Sundhedsstyrelsen på samme måde som læger og tandlæger.
Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til kiropraktikbehandling.

 

Hjælper behandlingen på dine led?
Kiropraktisk behandling er en sund og naturlig måde at genskabe bevægelsen i stive led på og det sikrer, at brusken fungerer bedre på sigt. Nogle patienter oplever hurtig symptomlindring. Hos andre går der længere tid, begge dele er helt normalt. Selve behandlingen går ud på at skabe bedre plads mellem leddene, så trykket på nerver og brusk formindskes. Man kan sammenligne det med at lægge en beskyttende serviet mellem to skrøbelige tallerkener – servietten består i dette tilfælde af mere plads mellem de enkelte led.

 

Gør kiropraktisk behandling ondt?
Kiropraktisk behandling gør ikke ondt. Det er mere "knæklyden" fra leddet, som gør folk forskrækkede.

 

Hvorfor siger det knæk?
Når leddet behandles med ledfrigørende behandling, (manipulation), så bringes ledfladerne fra hinanden. Herved skabes undertryk i leddet og en gasboble dannes. Når boblen brister høres et "knæk".

 

Får man løse led af at gå til kiropraktor?

Nej led og tilhørende ledbånd tager ikke skade af kiropraktisk behandling, men blokerede led kan tage skade hvis de ikke behandles.

 

Hvor gammel skal man være for at gå til kiropraktor?
Vi behandler både spædbørn og kunder over 80 år - så alle kan have gavn af kiropraktisk behandling.

 

Må man gå til kiropraktor, hvis man er gravid?
Ja der er ingen problemer i at gå til kiropraktor under en graviditet - husk blot at oplyse det til din behandler.

 

Hvordan bliver du modtaget på klinikken?

Du bliver modtaget af en af vores søde sekretærer, og du skal udfylde et lille skema for at vi kan hjælpe dig bedst muligt. Mens du udfylder skemaet, kan du nyde en kop kaffe eller kakao eller et glas koldt vand. Der er også mulighed for at få din mobiltelefon ladet op. Du vil blive bedt om at gå ind i en kabine og tage tøj/sko af eller klæde om til en kittel, som vi udleverer, alt efter hvor din skade sidder. Fra kabinen er der direkte adgang til behandlingsrummet, og kiropraktoren lukker dig ind i behandlingsrummet, når det er din tur.